Kafadan bacaklılar familyasından olan sübye'yi
balık avcılığında kullanıyoruz.Tabii etini yiyen-
lerde var,hatta turistik yerlerde kalamar diye
satanlarda.Tehlike anında kesesindeki siyah mayii
salar ,dikkatli olmazsanız üstünüz berbat olabilir.
Sübyenin canlı yem olarak nasıl kullanıldığı ile
ilgili bilgileri uzatma ile avcılıkta anlatmıştım.
Bu mevsimlerde onlar da kıyılara gelir ve fanyalı
ağlara yakalanırlar.Canlı kalması için bizim kayık-
larda livar olmadığı için çolgulara koyardık.Çolguda
küçük balıklar saldırmadığı müddetçe 4-5 gün yaşar.
Kayıktan denize sarkıtırız öyle durur,giderken kesti-
ğimiz büyük bidonlara koyuyoruz,sık sık su ilave
etmek gerekiyor.Kayıktan sarkıttığımızda ağdan
yapılmış çolgu kullanırsak bir çok canlı sübyeye
zarar verebilir,pencere teli,veya pirinç çuvalı gibi
küçük gözlü malzemeler kullanırsak zarar görmezler.
Ölü olarak yine uzatmalarda,bırakmalarda,sırtı çeker-
ken kullanılır,ak yem olarak da olta avcılığında ve
pareketeler de kullanılır.Bulunduğu ortama göre
rengini ve üzerindeki dokuyu değiştirebilme özelli-
ği vardır,bu yüzden balıkların görmediği çok olur
ve uzatmayı tam çekerken balıkların çokça sunması
bundandır.